ZDRAVÝ VRSTVENÝ KOLÁČ

Na těsto:
180g ovesných vloček
2 střední jablka
2 lžičky rozpuštěného kokosového másla
Sklenička teplé vody
Lžička stévie (kdo chce, může dát med)

Na náplň:
2x Milko řecký jogurt 0% bílý
4 lžíce stévie (kdo chce, může dát med)
1 Vejce
1-2 lžíce vanilkového pudinku (lze nahradit vanilkovým luskem nebo vanilkovým aroma)

Na vrch:
Ananas
Plátky mandlí

Postup:
Vločky rozemeleme v mixéru a dáme do mísy. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a rozmixujeme v mixéru na jablečné pyré (přidejte trochu vody, aby se to spojilo dohromady). Jablečné pyré smícháme s ovesnou „moukou“ a kokosovým máslem. Postupně přiléváme vodu, aby byla konzistence těsta trochu vláčnější.

Na náplň si smícháme dva řecké jogurty s vajíčkem a stévií, přidáme vanilkový pudinkový prášek a pořádně promícháme.

Do formy na koláč/dort (ideálně silikonové, jinak vyložte formu pečicím papírem nebo vymažte kokosovým máslem a vysypte ovesnou moukou) rovnoměrně navrstvěte na dno ½ těsta z vloček, na to natřete vanilkový krém a opět „přikryjte“ zbylou ½ vločkového těsta. Vršek ozdobte čerstvým ananasem nebo jiným ovocem a posypte mandlemi. Pečte v troubě 30 minut na 180 stupňů.

Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *