DÝŇOVÁ BUCHTA S KAKAOVOU NÁPLNÍ

Dýňová sezóna začíná a proč ji nevyužít i do pečení? Dýně je bohatá na vlákninu, která podporuje trávení, stabilní hladinu krevního cukru a pomáhá snižovat cholesterol. Dokáže na sebe vázat toxiny a pomáhá je vylučovat z těla. Dýně obsahuje málo sacharidů a skoro žádné tuky. Na druhé straně vyniká vysokým množstvím betakarotenu (provitaminu A) a minerálů jako draslík a vápník.

Ingredience:

  • 300g dýňového pyré (z Hokkaidó dýně)
  • 350g Skyr
  • 300ml mléka
  • 2 bílek (sníh) + 2 žloutek
  • 200g rozemletých ovesných vloček
  • 60g arašídového másla bez cukru (použila jsem s příchutí kávy)
  • 50g špaldové mouky
  • 50g vanilkového proteinu
  • 60ml stévie
  • 2 jablka – oloupat a rozmixovat na pyré
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • špetka jedlé sody
  • vanilkové aroma
  • 2 lžíce holandského kakaa

Postup:
Dýňové pyré: Hokkaidó dýni vydlabeme a nakrájíme na kostky. Dáme péct na plech vyložený pečicím papírem (cca 20 minut na 180 stupňů). Necháme vychladnout a rozmixujeme v mixéru s trochou vody na pyré.

Nejdříve smícháme sypké ingredience – rozmixované ovesné vločky, špaldovou mouku, vanilkový protein, prášek do pečiva a jedlou sodu. Přidáme dýňové pyré, jablka rozmixovaná na pyré, žloutky, Skyr, arašídové máslo, vanilkové aroma, mléko a pořádně promícháme. Nakonec osladíme stévií a zašleháme sníh z bílků.

Asi 1/3 těsta si odděláme do druhé mísy a přimícháme kakao. Na plech vrstvíme polovinu světlého těsta, na něj kakaové těsto a na vrch opět světlé těsto. Pečeme 35-40 minut na 180 stupňů.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *