MAKOVÁ GALETKA S MERUŇKAMI

Slovo galetka pochází z francouzského „Galette“. Jde o označení pro různé druhy kulatých křupavých koláčů, které mají zahnuté strany a vršek je vždy otevřený, aby bylo vidět, jakou náplň obsahuje. A jak já říkám – všechna jídla jdou udělat zdravě. Proto jsem zkusila udělat makovou galetku z ovesných vloček, s jogurtovou náplní a meruňkami. A na to, že to byla moje premiéra, se galetka opravdu povedla 🙂

Ingredience:

Korpus:

  • 180g rozemletých ovesných vloček
  • 1,5 lžíce mletého máku
  • pyré ze dvou středních jablek
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžíce tekuté stévie

Náplň:

  • 140g Skyr natur
  • 3x 140g Milko řecký jogurt bílý
  • 1 lžíce vanilkového pudinku
  • 25ml stévie
  • 2 vejce
  • 4 meruňky

Postup:

Korpus vypracujeme rukama z rozmixovaných ovesných vloček, máku, jablečného pyré, kokosového oleje s přidáním trochy tekuté stévie. Vzniklé těsto naměstnáme do koláčové formy na dno i do stran (pokud nemáte silikonovou nebo nepřilnavou, vyložte ji nejprve pečicím papírem).

Náplň připravíme vyšleháním Skyru, řeckého jogurtu, vanilkového pudinku, dvou vajec a dochutíme stévií (množství podle potřeby a sladivosti stévie). Směs navrstvíme do formy na korpus, posypeme meruňkami nakrájenými na měsíčky a okraje korpusu opatrně přehneme směrem k náplni. Pečeme 40-45 minut na 180 stupňů.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *