VANILKOVÉ ROHLÍČKY ZE ŠPALDOVÉ MOUKY (ZDRAVÉ CUKROVÍ)

Vždycky říkám, že i sebevíce nezdravé jídlo jde udělat zdravě. A důkazem jsou i tyto vanilkové rohlíčky, které neodmyslitelně patří k Vánocům 🙂 Tentokrát s použitím čekankového sirupu, který má velmi nízký glykemický index (GI 5) a obsahuje 70% vlákniny.

Na 15 kousků potřebujeme:

  • 30g špaldové mouky
  • 20g kukuřičné mouky
  • 30g hladké pohankové mouky
  • 15g vanilkového proteinu
  • pár kapek vanilkového aroma
  • 1 vejce
  • 3 lžíce čekankového sirupu
  • na pokapání: 3 kostičky 85% čokolády

Postup:

Všechny uvedené ingredience kromě čokolády smícháme a rukama zpracujeme v pevné těsto. Z těsta odděláváme kousky, z kterých v dlaních vyválíme válečky, zahneme je do tvaru rohlíčku a dáme na plech vyložený pečicím papírem. Rohlíčky pečeme v troubě 15 minut na 180C. Poté je necháme vychladnout a ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu. Čokoládou pokapeme hotové rohlíčky a máme hotovo 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *