JÁHLOVÝ KEFÍROVÝ KOLÁČ S LESNÍM OVOCEM

Jáhly patří mezi bezlepkové pseudoobiloviny získávané odstraněním svrchní obalové vrstvy prosa setého. Z výživového hlediska mají mnoho benefitů – jsou bohatým zdrojem vlákniny, hořčíku, draslíku, fosforu, vitaminů B1, B2 a obsahují spoustu antioxidantů. S jáhlami jde v kuchyni opravdu vykouzlit spoustu chutných dezertů. Já jsem tentokrát zkusila variaci s ovesnými vločkami, kefírem a lesním ovocem Určitě vyzkoušejte taky 

.

Suroviny:
Těsto:
– 100 g jáhel
– 100 g ovesných vloček
– 2 zralé banány
– 3 ks vejce
– 500 g Milko bílého řeckého jogurtu 0%
– 200 ml kefírového mléka
– 20 g vanilkového proteinu
– 2 lžíce čokoládových stéviových kapek Flavdrops
– 20 g arašídového másla
– 1 lžíce kypřicího prášku

Na vrch:
– 150 g mražených malin
– 100 g mražených ostružin
– 30 g plátků mandlí

.

Postup:
Jáhly spaříme a dáme vařit podle návodu. Poté scedíme a necháme vychladnout.

Ovesné vločky rozmixujeme najemno a dáme do mísy. Přidáme jáhly, řecký jogurt, banány rozmačkané na pyré, vejce, stévii, protein, arašídové máslo, kefír, kypřicí prášek a důkladně vymícháme na těsto.

Těsto nalijeme do dortové formy (pokud nemáte nepřilnavou, vyložte ji pečicím papírem). Dort posypeme hustě ovocem, mandlemi a pečeme 40 minut na 180 stupňů.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *