SKOTSKÉ VEJCE S DIPEM

Máte rádi hovězí maso, ale už vás nebaví steaky? Co takhle si udělat něco mletého, ale zároveň zdravého a chutného? Klasické skotské vejce zná téměř každý, já vám dnes ukážu, jak se dá připravit zdravějším způsobem 🙂

Suroviny:

Maso (na 4 porce):

  • 4 ks vejce
  • 500 g libového hovězího
  • Sůl, pepř
  • Pažitka čerstvá
  • Petrželka čerstvá
  • Muškátový oříšek
  • 50 g celozrnné strouhanky
  • 1 lžíce dijonské hořčice

Dip (1 porce):

  • 100 g Milko bílého řeckého jogurtu 0%
  • Citronová šťáva
  • 3 g česneku
  • Pažitka, petrželka

.

Postup:

Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Hovězí očistíme od blan a pomeleme najemno na mlýnku.V misce promícháme mleté maso, muškátový oříšek, hořčici, nasekanou petrželku a pažitku, sůl a pepř a celozrnnou strouhanku (stačí pomlít suché celozrnné pečivo). Ze směsi tvarujeme kouli, kterou splácneme na placku, vložíme do ní uvařené vejce a dobře zabalíme. Pečeme v troubě na 180 stupňů 40 minut. Hotové nakrájíme na plátky.Dip: rozmixujeme jogurt, česnek, petrželku. Dochutíme citronovou šťávou a vmícháme nakrájenou pažitku.


Scotch egg with dip

Ingredients:

For meat (4 portions):

  • 4 eggs
  • 500 g of lean beef
  • Salt and pepper
  • Chive (fresh)
  • Parsley (fresh)
  • Nutmeg
  • 50 g whole-grain breadcrumb
  • 1 tablespoon of dijon mustard

For dip (1 serving):

  • 100 g White Greek yogurt 0% fat
  • Lemon juice
  • 3 g of garlic
  • Chives, parsley

.

Procedure:

  1. Cook and peel the eggs.
  2. Clean the beef with the flesh and spit it in the mill.
  3. In a bowl, mix the minced meat, nutmeg, mustard, chopped parsley and chive, salt and pepper, and whole grain breadcrumb (just mix the dried whole wheat roll).
  4. From the mixture shape a ball and form it in the plate, put on it cooked egg and wrap it well.
  5. Bake it in the oven at 180 degrees 40 minutes.
  6. Ready to slices.
  7. Dip: mix yoghurt, garlic, parsley, lemon juice and chopped chives.