HRABĚNČINY ŘEZY (FIT VERZE)

Pamatujete si na tuto dobrotu, kterou pekly babičky, když jste byli malí? Spojení chutí jablek, skořice a tvarohu může být nejen lahodné, ale i zdravé. Pokud máte doma zásobu jablek, zkuste třeba tento recept 🙂
.
Suroviny:
Těsto:
• 500 g ovesných vloček
• 2 žloutky
• 380 g Skyr natur
• 2 lžíce Flavdrops vanilkových kapek (stévie)
• 2 lžíce kokosového oleje (v tekutém stavu)
• 1 lžička kypřicího prášku
 
Tvarohová vrstva:
• 500 g Jaroměřického tvarohu
• 1 lžíce čekankového sirupu
• 2 bílky
• cca 100 ml polotučného mléka (na zředění)
 
Jablečná vrstva
• 5 ks jablek
• 1 lžička skořice
• pár kapek Flavdrops
 
Postup:
Vejce – oddělíme si bílky od žloutků. Ovesné vločky rozmixujeme na mouku, smícháme se žloutky, Skyrem, kokosovým olejem, vanilkovými Flavdrops a kypřicím práškem. Rukama postupně zpracujeme hutnější těsto a polovinu si oddělíme. První polovinu napěchujeme na dno obdélníkového pekáče vyloženého pečicím papírem. Z tvarohu, bílků a čekankového sirupu si uděláme tvarohovou vrstvu, kterou trochu zředíme mlékem. Tvarohovou vrstvu poskládáme rovnoměrně na těsto a připravíme si jablečnou vrstvu. Jablka oloupeme a nastrouháme do mísy nahrubo, přidáme skořici, stévii a důkladně promícháme. Jablka pak naskládáme na tvaroh. Nakonec vezmeme druhou polovinu těsta a nastrouháme jí na struhadle a posypeme celý koláč. Pečeme na 180 stupňů 30 minut.