MAROKÁNKY (ZDRAVÉ CUKROVÍ)

Vánoční atmosféra pomalu přichází a s ní i první várky vánočního cukroví. Co to letos zkusit trochu zdravěji bez cukru a bílé mouky?

.

Suroviny:

  • 120 g ovesné vločky jemné
  • 1 lžíce kokosový olej
  • 4 lžíce čekankový sirup
  • 200 ml mléko polotučné
  • 100 g švestky sušené
  • 100 g meruňky sušené
  • 50 g mandle hranolky
  • 50 g 90% čokoláda

.

Postup:

Na pánvi rozehřejeme kokosový olej, mléko a čekankový sirup. Přidáme ovesné vločky a promícháme. Švestky, meruňky i mandle si nakrájíme na menší kousky a přidáme je do směsi na pánvi. Mícháme na mírném stupni asi 2 minuty. Odstavíme a necháme trochu vychladnout. Z těsta vytváříme marokánky (placičky) a dáme je na plech vyložený pečicím papírem. V troubě pečeme zhruba 20 – 25 minut na 170˚C. Marokánky necháme zchladnout a mezitím připravíme čokoládu. Ve vodní lázni rozpustíme vysokoprocentní čokoládu. Zchladlé marokánky potřeme nebo namáčíme v čokoládě.


Více receptů na vánoční cukroví najdete v mém e-booku Fitness Vánoce: Recepty na zdravé cukroví