Stravovací program při potravinových alergiích a intolerancích

Byla Vám diagnostikována celiakie, laktózová intolerance nebo jiná potravinová alergie a intolerance? V NutriD poradně s.r.o. Vám pomůžeme nastavit jídelníček bez alergenních a kritických potravin tak, aby byl jídelníček nutričně vyvážený, pestrý a chutný.

„Potravinovou alergií trpí kolem 4 % populace, z toho 3 % dospělých a 8 % dětí. Alergie je přehnaná reakce obranného systému organismu (imunitního systému) na jinak běžnou cizorodou látku – nejčastěji bílkovina kravského mléka a lepek, kterou ovšem obranný systém organismu vyhodnotil jako nebezpečnou. Naopak potravinová intolerance bývá většinou defektem na úrovni enzymatické přeměny – nejčastěji jde o defekt enzymu laktáza, který rokládá mléčný cukr.“

Sestavení individuálního stravovacího plánu

Nabízíme sestavení stravovacího plánu (jídelníčku) podle Vašich individuálních parametrů, potřeb a stanovených cílů. Podle námi připraveného jídelníčku se naučíte aplikovat vhodné stravovací návyky do praxe a sestavovat si budoucí jídelníček již bez naší pomoci.

Stravovací plán obsahuje:

  • podrobný rozbor Vašeho současného jídelníčku
  • analýza dosavadních chyb ve výživě a doporučení, jak se jim vyvarovat
  • stanovení optimálního příjmu energie, bílkovin, sacharidů a tuků
  • podrobný jídelníček obsahující 30 variant dní, které můžete aplikovat až na několik měsíců (jednotlivá jídla lze vzájemně kombinovat)
  • recepty na přípravu všech jídel
  • manuál zdravého stravování podle stanovených cílů
  • seznam vhodných potravin
  • doporučení vhodné pohybové aktivity

 

Výživový program BEZLAK

Pro koho je určen: Program je určen pro osoby s intolerancí mléčného cukru laktózy (laktózová intolerance), které nemohou konzumovat klasické mléčné výrobky. Jídelníček programu BEZLAK obsahuje pouze přirozeně bezlaktózové potraviny, potraviny s nízkým obsahem laktózy a speciální bezlaktózové mléčné výrobky.

Délka programu: 3 měsíce

Obsah programu:

  • 3x nutriční konzultace (3×60 minut)
  • 3x diagnostika tělesného složení na přístroji InBody
  • Analýza nutričního stavu a současného jídelníčku
  • Individuální výživový plán bez laktózy
  • Seznam vhodných a nevhodných potravin
  • Manuál zásad zdravé životosprávy
  • Asistovaný nákup v supermarketu (60 minut)

 

Výživový program GLUTEN-FREE

Pro koho je určen: Celiakie (nesnášenlivost lepku) je onemocnění, které vede při konzumaci obilovin a potravin obsahujících lepek k vážnému poškození střevní sliznice a zdraví. Proto je nutné ve stravě omezit lepek. Program GLUTEN-FREE je zaměřen na osoby, které tímto onemocněním trpí. Sestavíme Vám pestrý a nutričně vyvážený jídelníček, který obsahuje převážně přirozeně bezlepkové potraviny – nemusíte kupovat pouze speciální bezlepkové potraviny.

Délka programu: 3 měsíce

Obsah programu:

  • 3x nutriční konzultace (3×60 minut)
  • 3x diagnostika tělesného složení na přístroji InBody
  • Analýza nutričního stavu a současného jídelníčku
  • Individuální výživový plán bez lepku
  • Seznam vhodných a nevhodných potravin
  • Manuál zásad zdravé životosprávy
  • Asistovaný nákup v supermarketu (60 minut)

 

Výživový program FOOD ALLERGY

Pro koho je určen: Pokud trpíte jednou až třemi potravinovými alergiemi, nastavíme Vám stravu podle Vašich potřeb.

Délka programu: 3 měsíce

Obsah programu:

  • 3x nutriční konzultace (3×60 minut)
  • 3x diagnostika tělesného složení na přístroji InBody
  • Analýza nutričního stavu a současného jídelníčku
  • Individuální výživový plán bez konkrétních alergenů
  • Seznam vhodných a nevhodných potravin
  • Manuál zásad zdravé životosprávy
  • Seznam potenciálních zkřížených alergenů

 

Máte zájem o některý z výživových programů? Objednávejte se nebo ptejte ve formuláři níže!