60 minut
8 porcí
SUROVINY:
Korpus:
○ 180 g jemných ovesných vloček ○ 1,5 lžíce mletého máku ○ 2 střední jablka ○ 2 lžíce kokosového oleje ○ 3 lžíce čekankového sirupu (stévie nebo jiného sladidla)
Náplň:
○ 140 g Skyru natur○ 500 g nízkotučného měkkého tvarohu ○ 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku ○ 50 g čekankového sirupu (stévie nebo jiného sladidla) ○ 2 vejce ○ 200 g meruněk nebo jiného ovoce (švestek, třešní, malin, jahod, borůvek …)
Na vrch:
○ 50 g plátků mandlí
POSTUP:
1. Ovesné vločky rozmixujeme na ovesnou mouku a přendáme do větší mísy.
2. Jablka oloupeme, zbavíme je jadřinců a v mixéru je rozmixujeme na pyré (podle potřeby přidáme trochu vody).
3. Jablečné pyré přidáme do k rozmixovaným vločkám.
4. Přimícháme mák, kokosový olej a čekankový sirup.
5. Všechny suroviny důkladně zapracujeme pomocí rukou.
6. Těsto naměstnáme v tenčí vrstvě na dno i po okrajích koláčové formy vyložené pečicím papírem (nebo použijeme silikonovou formu bez vykládání).
7. Připravíme si náplň: Vyšleháme Skyr, tvaroh, vanilkový pudink, vejce a čekankový sirup.
8. Náplň nandáme na korpus, poklademe nakrájeným ovocem a posypeme mandlemi.
9. Okraje korpusu opatrně přehneme směrem k náplni.
10. Pečeme 40-45 minut při 180 °C.
Celkově:
Energie: 9 671 kJ (2 303 kcal)Bílkoviny: 132 gSacharidy: 230 g Tuky: 80 g
1 porce:
Energie: 1 209 kJ (288 kcal)Bílkoviny: 16,5 gSacharidy: 29 g Tuky: 10 g
Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *
Komentář *
Jméno *
E-mail *
Webová stránka