DÝŇOVÉ MUFFINY

   

25 minut

12 porcí

SUROVINY:

○ 200 g dýňového pyré
○ 250 g nízkotučného tvarohu
○ 2 vejce
○ 50 g ovesných vloček
○ 50 g celozrnné špaldové mouky
○ 1/2 lžičky vanilkového extraktu
○ 50 g proteinového prášku (nejlépe vanilkového)
○ 50 ml polotučného mléka
○ 40 g čekankového sirupu (nebo jiného oblíbeného sladidla)
○ 1 lžička skořice
○ 1/2 lžíce kypřícího prášku

POSTUP:

1. Ovesné vločky rozmixujeme na prach.

2. Nejdříve smícháme v jedné míse všechny suché suroviny – ovesnou mouku, špaldovou mouku, proteinový prášek, skořici a kypřící prášek.

3. V druhé míse smícháme mokré suroviny – dýňové pyré, tvaroh, vejce, vanilkový extrakt, mléko a čekankový sirup.

4. Následně přidáme suché suroviny do mokrých surovin a důkladně promícháme. Vznikne hutnější těsto.

5. Těsto ochutnáme a přisladíme podle chuti sladidlem (ideálně bez kalorií). Pokud je těsto až příliš hutné, přidáme do něj ještě trochu polotučného mléka.

6. Těsto nalijeme do muffinových košíčků (ideálně silikonových pro usnadnění práce) a pečeme v předem vyhřáté troubě 35-40 minut při teplotě 180°C.

NUTRIČNÍ HODNOTY:

Celkově: 

Energie: 4 411 kJ (1 050 kcal)
Bílkoviny: 99 g
Sacharidy: 96 g 
Tuky: 22 g

1 porce: 

Energie: 368 kJ (88 kcal)
Bílkoviny: 8,25 g
Sacharidy: 8 g 
Tuky: 1,8 g

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *