ARAŠÍDOVÁ KOLEČKA S ČOKOLÁDOU

 

20 minut

8 porcí

SUROVINY:

65 g arašídového másla (nebo jiného ořechového másla, např. mandlového másla)
65 g kokosového oleje (v tuhém stavu)
1 vejce
65 g hladké špaldové mouky
60 g čekankového sirupu (nebo stévie či jiného oblíbeného sladidla)
Špetka jedlé sody
40 g vysokoprocentní čokolády s obsahem kakaa nad 80 %
8 ks vlašských ořechů

POSTUP:

1. V míse smícháme arašídové máslo s kokosovým olejem v pevném stavu (případně ho dáme na chvíli ztuhnout do lednice).

2. Přidáme vejce, špaldovou mouku, jedlou sodu, čekankový sirup nebo jiné sladidlo a pořádně promícháme.

3. Ze vzniklého těsta tvarujeme kuličky o velikosti vlašského ořechu, které naskládáme v dostatečné vzdálenosti na plech vyložený pečicím papírem.

4. Pomocí lžíce do každé kuličky uděláme důlek a pečeme 10 minut při 170 ˚C.

5. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme vysokoprocentní čokoládu.

6. Hotová upečená kolečka vyndáme z trouby a důlek zalijeme rozpuštěnou čokoládou a na ní položíme ořech.

7. Necháme vychladnout a potom podáváme.

NUTRIČNÍ HODNOTY:

Celkově: 

Energie: 7805 kJ (1858 kcal)
Bílkoviny: 41 g
Sacharidy: 77 g
Tuky: 147 g

1 porce: 

Energie: 976 kJ (232 kcal)
Bílkoviny: 5,1 g
Sacharidy: 9,6 g
Tuky: 7,75 g

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *