○ 100 g jemných ovesných vloček ○ 100 g hladké špaldové mouky ○ 50 g loupaných mandlí ○ 2 ks vejce ○ 50 g ořechového másla (například arašídového nebo mandlového) ○ 2×140 g Skyr natur ○ 30 g čekankového sirupu (nebo jiného oblíbeného nízkokalorického sladidla, např. stévie)
Náplň:
○ 350 g Milko řeckého bílého jogurtu 0 % ○ 40 g čekankového sirupu (nebo jiného oblíbeného nízkokalorického sladidla, např. stévie) ○ 4 lžičky holandského kakaa
POSTUP:
1. Ovesné vločky a mandle rozmixujeme na mouku. 2. V míse smícháme rozmixované ovesné vločky, špaldovou mouku a mandlovou mouku. 3. Přimícháme ořechové máslo (např. arašídové nebo mandlové), vejce, Skyr a osladíme podle potřeby čekankovým sirupem nebo stévií. 4. Těsto vkládáme do nepřilnavých formiček na košíčky (pokud nemáte, vymažte trochou olivového oleje). 5. Košíčky pečeme 20 minut při 180 ˚C. 6. Krém si připravíme vyšleháním jogurtu, čekankového sirupu a holandského kakaa. 7. Krém vrstvíme na vychladlé košíčky.
NUTRIČNÍ HODNOTY:
Celkově:
Energie: 8516 kJ (2028 kcal) Bílkoviny: 135 g Sacharidy: 176 g Tuky: 76 g
1 porce:
Energie: 852 kJ (203 kcal) Bílkoviny: 13,5 g Sacharidy: 17,6 g Tuky: 7,6 g